Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πολωνική ενίσχυση

Πολωνική ενίσχυσηΟ Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στο Τιρασπόλ και είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την ίδια ώρα που ο Σ. Κόκκαλης επιστρέφει και παίρνει αποφάσεις για όλα! Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να πάει σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου θα έχει επαφές για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή «παίζουν» όλα τα σενάρια και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθεί η είσοδος του Β. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, η οποία αυτήν τη στιγμή φαίνεται να είναι δεδομένη. Πάντως, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει τίποτα.

Παράλληλα, ο Σ. Κόκκαλης θα ασχοληθεί και με την ενίσχυση της ομάδας, αφού η διαφαινόμενη πρόκριση στους ομίλους λογικά θα φέρει τουλάχιστον μία μεταγραφή (αριστερού χαφ). Στη Γαλλία και στην Πολωνία έγραφαν την Τετάρτη ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας κινούνται για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού της Λιλ, Ομπράνιακ (πέτυχε τα δύο γκολ της Πολωνίας στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Εθνική μας), ενώ από τη στιγμή που Μαντσίνι, Γκουτιέρες δεν έχουν κλείσει σε άλλη ομάδα, παραμένουν στην επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο ατζέντης του Γκερέιρο, υποστήριξε ότι ο 27χρονος αριστερός ακραίος της Λέγκιας Βαρσοβίας βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Πειραιωτών: «Εχουμε κάποιες πολύ καλές προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες και αυτήν του Ολυμπιακού»!

Από ’κει και πέρα, ο Τ. Κετσπάγια, λίγο πριν αναχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» από το γήπεδο της Σερίφ για το αεροδρόμιο του Κισινάου, επεσήμανε ότι αυτό που μετράει στην παρούσα φάση «είναι το αποτέλεσμα. Είχαμε άγχος γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει κάθε χρόνο να συμμετέχει σ’ αυτήν τη διοργάνωση». Αναφερόμενος στον Μήτρογλου, τόνισε: «Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή του το ζητήσουμε και δίνει τον καλύτερό του εαυτό!». Για τα μεταγραφικά, ο Γεωργιανός δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι: «Οσο υπάρχουν περιθώρια, πάντα θα ψάχνουμε παίχτη. Δεν είναι εύκολο. Με τους παίχτες που έχω τώρα, με αυτούς δουλεύω».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στις σημαντικές απουσίες της ομάδας του εν όψει του ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ: «Δεν θα καθίσουμε να κλάψουμε. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Οποιος μπαίνει μέσα προσπαθεί να δείξει ότι αξίζει να παίξει. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που είναι βαρόμετρα για την απόδοση της ομάδας. Κόντρα στη Σερίφ μπορεί να πήρα κι εγώ κάποιο ρίσκο που δεν δούλεψε. Σημασία έχει ότι πήραμε το αποτέλεσμα. Αυτό πάντα μετράει: το ταμείο. Είμαι δύο μήνες στην ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να μας δώσει λίγο χρόνο, την ευκαιρία».

Ο Ντουντού παραδέχθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στη Σερίφ, ωστόσο έδωσε μία υπόσχεση: «Εβλεπα το Τσάμπιονς Λιγκ στην τηλεόραση και πάντα έλεγα ότι θέλω να συμμετέχω σ’ αυτό. Θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Την Κυριακή θα είμαστε καλύτεροι και πιστεύω ότι θα νικήσουμε παρά τις απουσίες μας. Το αίμα μου είναι κόκκινο σαν του Ολυμπιακού»!

Ο Κ. Μήτρογλου με το που αντικατέστησε τον Ντιόγκο, στο προχθεσινό ματς, απέδειξε ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός των Πειραιωτών. Μετά το ματς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Πέρυσι είχα απογοητεύσει τους οπαδούς μας με το χαμένο πέναλτι στην Κύπρο. Τους χρωστούσα αυτό το γκολ. Μακάρι να παίξω βασικός κόντρα στην ΑΕΚ», ήταν τα λόγια του 21χρονου επιθετικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου