Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΜΕ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ



Ο Σαλπιγγίδης και οι συμπαίκτες του χειροκροτήθηκαν παρά την ήττα
Θόλωσε το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του με 3-2. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε αυτό που ήθελε στο ΟΑΚΑ, αφού συνολικά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού έδειξε αδύναμη να σταματήσει τους 3 από τους 4 ποδοσφαιριστές που αποτελούν τoυς «Fantastic four»! Σκόραραν κατά σειρά ο Μάξι Ροντρίγκεθ, ο Φορλάν και ο Αγκουέρο (μόνο ο Σιμάο δεν έβαλε γκολ, αλλά νίκησε κατά κράτος τον Μουν) και πλέον το έργο του ΠΑΟ γίνεται πολύ δύσκολο την Τρίτη στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Περίπου 65.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα και αποζημιώθηκαν από το θεαματικό ποδόσφαιρο. Παρά την ήττα χειροκρότησαν στο τέλος τους παίκτες, βλέποντας ότι η ισπανική ομάδα διέθετε μεγαλύτερη ποιότητα, με ποδοσφαιριστές που είχαν υψηλά ποσοστά στις πάσες τους και ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Οι δύο γκολάρες που πέτυχαν οι Σαλπιγγίδης και Λέτο, ασφαλώς ήταν μια μικρή αποζημίωση και μια σταγόνα μέλι στο πικρό στόμα των χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Σισέ δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση. Είχε μια καλή φάση στο 23΄ (μπλόκαρε σουτ ο Ασένχο).

Ο Ζιλμπέρτο παίζοντας ως κεντρικός αμυντικός (επιτήρηση προς τα αριστερά) έκανε ό,τι μπορούσε. Κανείς δεν μπορεί να του ζητήσει ευθύνες, ενώ δεν ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για τα γκολ που μπήκαν. Έκοψε πολλές φορές βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα, αλλά και με την εμπειρία του. Τρύπες υπήρχαν τόσο από τα άκρα, όσο και από το κέντρο της άμυνας, αλλά και μπροστά αφού δεν απέφυγαν τα λάθη ούτε ο Σιμάο με τον Κατσουράνη. Το μαν-του-μαν του Σιμάο στον Φορλάν ουσιαστικά δεν βγήκε στον Τεν Κάτε.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο σεβάστηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης ίσως περισσότερο από όσο έπρεπε. Κατάφερε σε γενικές γραμμές να την μπλοκάρει (4 σουτ οι Ισπανοί και 3 ο ΠΑΟ), ωστόσο επιθετικά δεν ήταν αυτός που έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει κάτι. Έλειψε το παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ οι φάσεις που δημιούργησε ήταν από σχετικά μακρινές σέντρες. Ο Παναθηναϊκός ήθελε, αλλά βιαζόταν. Μέχρι το 39΄ οι παίκτες του (τις περισσότερες φορές ο Σαλπιγγίδης) είχαν βγει 6 φορές οφσάιντ, ενώ οι Ισπανοί ούτε μία φορά!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ
Ο Φορλάν απέφυγε τον Ζιλμπέρτο και πάσαρε με το άλλο πόδι πριν από τον επερχόμενο Σιμάο στον Μάξι Ροντρίγκεθ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή ανενόχλητος και πριν τον προλάβει ο Βύντρα πλάσαρε με το δεξί γράφοντας το 0-1 στο 36΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τεν Κάτε (4-3-2-1) έριξε στο παιχνίδι τον Σεμπάστιαν Λέτο αντί του Μαρσέλο Μάτος. Έφερε ξανά δεξιά τον Σισέ, στην κορυφή τον «Σάλπι» και αριστερά πήγε ο Λέτο, με τον Καραγκούνη να μετακομίζει πιο πίσω από τον Αργεντινό.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΣΕ
Η αλλαγή πέτυχε με τον Καραγκούνη να βγάζει εκπληκτική πάσα στον Σαλπιγγίδη, που σχεδόν στη γραμμή της περιοχής πλάσαρε εξαιρετικά τον Ασένχο περνώντας την μπάλα από πάνω του! Μεγάλο πλασέ! Με το 1-1 στο 47΄ το γήπεδο πήρε φωτιά, ενώ άναψαν και κάποια καπνογόνα... Ο ΠΑΟ έχασε ευκαιρία στη συνέχεια με τον Σισέ, τον έκοψε ο αμυντικός και το πλασέ του έφτασε χλιαρά στον Ασένχο. Οι Ισπανοί απάντησαν με τον Αγκουέρο να αστοχεί από πλάγια δεξιά. Στο 54΄ ο Χέιτινγκα υπό την πίεση του Σισέ γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακά του που την μπλόκαρε, αλλά ο διαιτητής έδειξε... παίζετε!

Στο 63΄ και αφού οι Ισπανοί είχαν την κατοχή μπάλας, ήρθε η ψυχρολουσία (1-2). Το μήνυμα ήρθε από βολίδα του Μάξι στο οριζόντιο δοκάρι, χωρίς όμως οι «πράσινοι» να καταφέρουν να διώξουν. Ο Φορλάν στη συνέχεια έκανε το σουτ αποφεύγοντας τον Σπυρόπουλο, ενώ η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζιλμπέρτο. Ο Γκαλίνοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να διώξει.

Στο 70΄ ήταν η σειρά του Αγκουέρο να σκοράρει (1-3). Ο διεθνής Αργεντινός χόρεψε τον Σπυρόπουλο και πριν τον ανακόψει ο Μουν σούταρε στην αντίθετη πλευρά νικώντας τον Γκαλίνοβιτς.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 74΄ έγινε κάτοχος της μπάλας από πλάγια αριστερά και με σουτ-κεραυνό μείωσε σε 2-3. Εκπληκτικό γκολ!

Ο Άμπελ Ρεσίνο αντικατέστησε γρήγορα τον Αγκουέρο, προκειμένου να κρατήσει το σκορ, ενώ στη συνέχεια ο Τεν Κάτε έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Σιμάο.

ΟΦΣΑΪΝΤ
Στο 33΄ όλοι φώναξαν «γκολ». Ο Σαλπιγγίδης είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Καραγκούνη (την άφησε έξυπνα ο Κατσουράνης), αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία) άφησε το σκληρό παιχνίδι. Σε κάποιες φάσεις αδίκησε τους «πράσινους», όμως δεν έκρινε σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα. Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Μουν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Σιμάο (80΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάτος (46΄ Λέτο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:Ασένχο, Λόπεζ, Χέιτινγκα, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Ασουνσάο, Γκαρθία, Μάξι Ροντρίγκεθ (86΄ Σιναμά), Σιμάο, Αγκουέρο (75΄ Χουράδο), Φορλάν.

ΤΟ 3-2
Μειώνει τις ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Λέτο έβαλε σε σκέψεις τον Τεν Κάτε

Εξαιρετικό το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά γκολάρα αυτό του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός αριστερός χαφ μπήκε στο ημίχρονο παίρνοντας τη θέση του ΜαρσέλοΜάτος και αλώνισε σε εκείνη την πλευρά, κάνοντας ό,τι ήθελε τον Χέιτινγκα. Η απόδοσή του ασφαλώς θα έβαλε σε σκέψεις τον Τεν Κάτε, αν θα έπρεπε να τον ξεκινήσει στην11άδα και όχι να πάει σε πιο αμυντικογενές σχήμα, που ούτως ή άλλως δεν απέδωσε.

Κάποιες φορές έκανε το κάτι παραπάνω και έχασε την μπάλα, αλλά στο 74΄ πέτυχε το πιο ωραίο γκολ του αγώνα με αριστερό«κεραυνό». Ο καλός κίπερ Ασένχο δεν κατάφερε να αγγίξει τη βολίδα του Αργεντινού, που μείωσε σε 2-3 το σκορ. ΟΣεμπάστιαν Λέτο για άλλη μία φορά έδειξε ότι είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που είτε αγωνίζεται ως βασικός είτε έρχεται από τον πάγκο, δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Ταχύτητα, τεχνική και δυνατά πόδια από τον Λέτο, που ωστόσο αν σε κάποιες φάσεις είχε πιο καθαρό μυαλό, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα.

Αυτό που έλειψε χθες ήταν οι εξαιρετικές σέντρες του και προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο με ατομικές προσπάθειες ή έψαξε κοντινές πάσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου