Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Συναγερμός στη Σαναά Έκλεισαν οι πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη μετά από απειλές της Αλ Κάιντα

Στρατιώτες βρίσκονται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη
Σαναά
Τελευταία ενημέρωση 16:25
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έκλεισαν για λόγους ασφαλείας τις πρεσβείες τους στην Υεμένη, έπειτα από απειλές που δέχτηκαν από την Αλ Κάιντα, η οποία προειδοποιεί ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στην περιοχή.

Στους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι να υπάρξει νεότερη ειδοποίηση, σύμφωνα με Αμερικανούς και ξένους διπλωμάτες.

Το προσωπικό της πρεσβείας στην Υεμένη δήλωσε στο Reuters ότι ζητήθηκε σε όλους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά θα παραμείνει κλειστή σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2010, ύστερα από επανειλημμένες απειλές της Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ότι θα επιτεθεί σε αμερικανικούς στόχους στην Υεμένη» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.

Όπως ανέφερε σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση εναντίον στόχου στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι «υπάρχουν ενδείξεις πως η Αλ Κάιντα σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον στόχου στη Σαναά».

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα ανοίξουν ξανά οι δύο πρεσβείες.

Και η Ισπανία αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού στην πρεσβεία της στην Υεμένη, χωρίς ωστόσο να την κλείσει, «για λόγους ασφαλείας».

Η ισπανική κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τις πρεσβείες τους στη Σαναά γιατί υπάρχει απειλή για επίθεση.

Νωρίτερα, Βρετανία και ΗΠΑ συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν από κοινού το σχηματισμό αντιτρομοκρατικής μονάδας στην Υεμένη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα φαινόμενα τρομοκρατίας, μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από νεαρό Νιγηριανό κατά αεροσκάφους της Delta.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου