Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Ανησυχία από εκρήξεις σε συσκευές iΡodΑνησυχία έχουν προκαλέσει και στην Ελλάδα τα περιστατικά τραυματισμού ανύποπτων εφήβων έπειτα από ξαφνική έκρηξη σε συσκευές iΡod της αμερικανικής εταιρείας Αpple. Την περασμένη εβδομάδα δύο έφηβοι, ένα αγόρι στη Γαλλία και ένα κορίτσι στη...

Μεγάλη Βρετανία, τραυματίστηκαν ελαφρά στο πρόσωπο όταν, χωρίς προφανή αιτία, εξερράγησαν οι συσκευές τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε ετοιμότητα τον μηχανισμό Rapex ζητώντας από τα κράτη-μέλη να ενημερώσουν άμεσα την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας του Καταναλωτή σε περίπτωση που καταγράφουν στην επικράτειά τους ανάλογα περιστατικά, ενώ παράλληλα ζήτησε εξηγήσεις από την Αpple.

Η αμερικανική εταιρεία διαβεβαίωσε την Κομισιόν ότι τα περιστατικά των εκρήξεων είναι μεμονωμένα, δεν υπάρχει λόγος μαζικής απόσυρσης των μοντέλων που διακινεί η εταιρεία, ενώ τα υπολείμματα και των δύο συσκευών έχουν παραδοθεί σε εκπροσώπους της προς εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια των εκρήξεων.

Μια πρώτη πιθανή εξήγηση για τα ατυχήματα δίνεται από τις μαρτυρίες των δύο εφήβων. Οι συσκευές είχαν παραμείνει για πολλές ώρες εκτεθειμένες στον ήλιο και σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που πιθανότατα οδήγησε στην «υπερθέρμανση» και στην έκρηξή τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε το αγόρι από τη Γαλλία, δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη της συσκευής την αισθάνθηκε στο χέρι του «σαν καυτή πατάτα» ενώ από το εσωτερικό της έβγαινε καπνός.

Μόλις πάντως έγιναν γνωστά τα δύο αυτά περιστατικά τραυματισμού, η Σουηδία και η Δανία ανέφεραν δύο περιπτώσεις πρόκλησης φωτιάς σε αυτοκίνητα, για τις οποίες φαίνεται να «ενοχοποιούνται» τα iΡod ιδίου τύπου των ιδιοκτητών τους. Και στις δύο περιπτώσεις τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα και εκτεθειμένα στον ήλιο για πάρα πολλές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου